Televisie Film van de dag

Body Heat. Body Heat (1981) was het speelfilmdebuut van Lawrence Kasdan als regisseur en van Kathleen Turner als actrice. Samen maakten ze een film noir, het genre uit de jaren veertig en vijftig dat sindsdien nog zo vaak is gepoogd te reanimeren dat die pogingen een eigen naam hebben gekregen, de neo noir. Deze is vooral geïnspireerd op Billy Wilders Double Indemnity (1944) en is het misogynst samen te vatten als: vrouw zoekt man om haar echtgenoot te vermoorden. Turner (1954) werd er een van de sekssymbolen van de jaren tachtig door. Haar stem was het die een paar jaar later Jessica Rabbits geheupwieg begeleidde in de tekenfilm Who Framed Roger Rabbit. In Body Heat zegt ze tegen William Hurt: 'You aren't too bright. I like that in a man.' Met Kathleen Turner, William Hurt en Mickey Rourke.

(Lawrence Kasdan, 1981, VS), BBC1, 0.35-2.25u.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter