Rolling Stones gekuist op de Amerikaanse tv

De Amerikaanse omroepmaatschappij ABC heeft gisteren tijdens een uitzending van de finale van de Super Bowl in Detroit de Rolling Stones twee keer gecensureerd. Tijdens de rust van de massaal bekeken American Football-wedstrijd tussen de Pittsburgh Steelers en de Seattle Seahawks werd het optreden van de Stones met Mick Jagger uitgezonden met vijf seconden vertraging om seksueel geladen passages onhoorbaar te maken. Zo kon het Amerikaanse tv-publiek bijvoorbeel niets horen van de frase 'you make a dead man come' uit Start me up .

De vijf seconden vertraging werd ingesteld na de enorme ophef over de blote borst van Janet Jackson, die was te zien tijdens haar optreden met Justin Timberlake bij de Super Bowl in 2004. Timberlake trok 'per ongeluk' aan haar kleren, waarna de borst bloot kwam, een affaire die wereldwijd publiciteit kreeg als 'Nipplegate'. Daarvoor kreeg destijds CBS een boete van 550.000 dollar.

Super Bowl: pagina 15