Nader bekeken

Dirk Kuijt speelde gisteren zijn 250ste wedstrijd in de eredivisie. De spits van Feyenoord vestigde in de wedstrijd tegen Ajax een record door als eerste speler vijf keer op rij een doelpunt te maken in de klassieker. Daarmee ging hij de oud-Ajacieden Sjaak Swart en Wim Kieft voorbij die in het verleden vier keer scoorden in opeenvolgende edities van Ajax-Feynoord. Kuijt maakte gisteren op magistrale wijze het derde doelpunt voor de Rotterdamse voetbalclub. Met een vlammend schot verraste hij vlak na rust Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. De treffer betekende zijn 65ste doelpunt in dienst van Feynoord in negentig competitiewedstrijden. Eerder wist hij voor FC Utrecht 51 keer te scoren in de eredivisie. Dat hij destijds veel minder trefzeker was dan nu, bewijst het aantal van 160 wedstrijden dat hij voor die doelpunten nodig had. International Kuijt heeft nog een contract tot medio 2009 bij de Stadionclub.