Meer wind, meer dynamiek

De komende dagen gaat de wind verder aantrekken. Dat heeft tot gevolg dat er veel meer dynamiek in de atmosfeer komt. Het rustige, veelal grijze weer raken we kwijt. Vanaf woensdag kunnen we ons opmaken voor een periode met een guur, maar afwisselend beeld. Vanavond en vannacht is het nog altijd rustig. De wind is al iets aan het toenemen, maar meer dan een windkracht 5 langs de kust staat er nog niet. Het is overwegend bewolkt met in de noordoostelijke helft van het land een spatje regen of motregen. Veel kouder dan 3 of 4 graden wordt het niet.

Ook morgen is het nog altijd grijs. De noordoostelijke helft van het land maakt nog altijd kans op wat lichte regen of motregen, elders is het droog. Het wordt redelijk zacht met 6 tot 8 graden. Hiermee lijkt de dinsdag de mildste dag van de week te worden.

Op woensdagochtend trekt een gebied met regen snel naar het zuidoosten weg. Achter de regenstoring volgen al snel enkele buien met hagel en onweer. Tussen de buien door breekt soms de zon even door. Er staat een stevige wind, die langs de kust hard, tot misschien stormachtig kan worden.

Ook op donderdag en vrijdag blijft het afwisselende weer aanhouden. Heel voorzichtig wordt het iets kouder. In de nacht vriest het lokaal een graadje, overdag wordt het 4 of 5 graden. De buien blijven aanhouden en met iets lagere temperaturen nemen ze een winters karakter aan. Op veel plaatsen vallen een paar buien met wat (natte) sneeuw.