Mail Fortis uitgelekt

Een e-mailwisseling tussen het Europese hoofd vermogensbeheer van Fortis-dochter MeesPierson, Felix Gonzales en de directeur beleggingen in Nederland, Anne Gram, is vorige week uitgelekt naar persbureau GPD.

De bank wil Gram ontslaan omdat ze, volgens het officiële argument, de strategie van de bank niet langer zou ondersteunen. Zelf beweert ze dat haar de wacht is aangezegd omdat ze vorig jaar bij de interne controledienst heeft geklaagd over ongeoorloofde verkoopmethodes van de bank.

Uit de e-mails blijkt dat Gonzales persoonlijk aan Gram vraagt om een bepaald eigen vastgoedfonds van de bank 'in de portefeuilles van je klanten' te stoppen. Gram weigerde, omdat dit lijkt op product pushing, wat volgens richtlijnen van toezichthouder AFM niet is toegestaan.

De ontslagzaak van Gram dient volgende week voor het Amsterdamse kantongerecht. Eerder vocht zij het besluit van MeesPierson aan om haar een lagere functie te geven, na terugkeer eind vorige maand van haar zwangerschapsverlof. De rechter gaf Gram vorige week daarin gelijk.