Internet Voorkeur

Gevaarlijke plekken. De Deense regering heeft haar burgers te verstaan gegeven dat ze het beste zestien landen in Afrika en Azië kunnen mijden. Het afdrukken van cartoons over de profeet Mohammed heeft in deze landen voor zoveel opwinding gezorgd dat Denen er hun leven niet zeker zijn.

Lebanese Islamist chants slogan inside the burning Danish consulate in Beirut February 5,2006. Angry Lebanese demonstrators torched the Danish consulate in Beirut on Sunday,further escalating a violent turn in protests over the publication by European newspapers of cartoons of the Prophet Mohammad. REUTERS/Adnan Hajj REUTERS

Voor sommige mensen is zo'n waarschuwing echter juist een aansporing om de koffer te pakken en een vliegtuigticket te boeken. Zo iemand is Robert Young Pelton, auteur van het 'reisboek' The World's Most Dangerous Places en beheerder van de website www.comebackalive.com.

Pelton is overal geweest: Afghanistan, Myanmar, Congo, Algerije, Colombia en nog een dozijn van dit soort bestemmingen. Op zijn site legt hij uit hoe je in een gevaarlijk land moet komen, en, niet onbelangrijk, hoe je er moet overleven. Hij geeft tips over hoe met de autoriteiten om te gaan, maar waarschuwt ook voor giftige spinnen en de gebrekkige drinkbaarheid van het kraanwater.

De auteur heeft wel een serieuze waarschuwing voor zijn lezers: 'Onthoud wel dat een bezoek aan deze plaatsen dodelijk kan zijn, of je de bijnaam 'Stompie' op kan leveren. Aan de andere kant, aangezien de meeste ongelukken in huis gebeuren, is het misschien juist veilig om naar sommige van de plaatsen uit mijn boek te reizen.'

www.comebackalive.com