Dementjeva stuit opmars van Hingis

De opmars van Martina Hingis in het vrouwentennis heeft nog niet geleid tot een toernooizege. De Zwitserse, bezig aan een sterke rentree, werd gisteren in Tokio in de finale gestuit door Jelena Dementjeva. De Russische speelster was in twee sets oppermachtig: 6-2 en 6-0.

'Waarschijnlijk was het één Russische te veel', zei Hingis lachend na afloop. In de eerdere rondes in Tokio stuitte de voormalig nummer één van de wereld al op Maria Sjarapova en Maria Kirilenko. 'Vroeger had je de Williams-zusters en Lindsay Davenport. Nu loopt er een leger Russische meisjes in de weg. Ik zoek niet naar excuses. Ik heb van alles geprobeerd om van Dementjeva te winnen, maar ze was gewoon te goed. Als ze altijd zo speelt als tegen mij, had ze al grandslams gewonnen.'

Ondanks het verlies is de hernieuwde kennismaking met het internationale vrouwentennis Hingis goed bevallen. Ze tenniste bijna vier jaar niet nadat ze moest stoppen wegens een chronische enkelblessure. Een maand geleden keerde ze terug en liet van begin af aan zien dat ze het tennissen nog niet is verleerd. In de Australian Open bereikte ze de kwartfinale en won ze samen met de Indiër Mahesh Bhupathi de gemengddubbeltitel. Hingis staat 48ste op de wereldranglijst.

De Kroaat Ivan Ljubicic behaalde voor eigen publiek in Zagreb zijn tweede toernooizege van het jaar en zijn zesde in totaal. De 26-jarige speler won de finale van het ATP-toernooi tegen de Oostenrijker Stefan Koubek: 6-3 en 6-4. In januari was de 26-jarige Ljubicic reeds winnaar in Chennai.

Jose Acasuso heeft het tennistoernooi van Viña del Mar in Chili op zijn naam geschreven. De 23-jarige Argentijn versloeg in de finale de lokale held Nicolas Massu in twee sets: 6-4 en 6-3.

De Duitse proftennisser Tommi Haas heeft het ATP-toernooi van Delray Beach gewonnen. In een uiterst spannende finale versloeg hij de Belg Xavier Malisse. De beslissing viel in de tiebreak met 7-5. De uitslag was 6-3, 3-6 en 7-6.