Barcelona verliest na veertien zeges

Atletico Madrid heeft gisteren een einde gemaakt aan de zegereeks van FC Barcelona in de Spaanse voetbalcompetitie. Nota bene in Nou Camp won Atletico met 3-1. De ploeg van de Nederlandse trainer Rijkaard had de laatste veertien competitiewedstrijden gewonnen.

Voor 70.000 toeschouwers maakten Torres (tweemaal) en Rodriguez de doelpunten. De Zweed Larsson scoorde tegen toen de achterstand al twee treffers bedroeg. Bij Barcelona werd de Nederlander Van Bommel in de rust gewisseld. Zijn landgenoot Van Bronckhorst viel een kwartier voor tijd in.

Atletico heeft een grote reputatie tegen Barcelona. Thuis werd ook al gewonnen en vorig jaar behaalde de ploeg ook al de volle winst uit Barcelona weg.

De nederlaag kwam na een miserabele week voor Rijkaards team, want Real Zaragoza bleek sterker in het bekertoernooi. In de competitie bleef Barcelona wel koploper met negen punten voorsprong op FC Valencia en tien op Real Madrid, dat zaterdag gemakkelijk Espanyol versloeg met 4-0.

Ronaldo maakte na een blessureperiode zijn rentree bij Real Madrid. De Braziliaanse international tekende voor het derde doelpunt. Guti opende de score, de Franse stervoetballer Zidane maakte 2-0 en de Braziliaan Ronaldo zorgde nog voor de rust voor de beslissing. Vijf minuten na rust bepaalde Zidane met zijn tweede de eindstand op 4-0.

De voetbaltopper in de Franse voetbalcompetitie eindigde gisteravond onbeslist. Olympique Lyon en Girondins Bordeaux wisten voor 38.000 toeschouwers niet te scoren. Lyon, tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League, bleef door dit resultaat leider met negen punten voorsprong op Bordeaux met bovendien een wedstrijd minder gespeeld.