www.nrc.nl

Leesclub. De leesclub van NRC Handelsblad is een aan tweede reeks boeken begonnen. Op de website een eerste verhaal van Pieter Steinz over de Amerikaanse schrijver Jonathan Safran Foer. ,,Menige schrijverscarrière is geremd door een succesrijk eerste boek. De Tweede Roman kan werken als een onneembare horde of zelfs een directe afslag naar het writer's block. (...) Zo niet bij Jonathan Safran Foer. De 28-jarige Amerikaanse schrijver, die in 2002 overrompelend debuteerde, kwam vorig jaar met een sprankelend geschreven roman over een vroegwijs jongetje in het New York van na 9/11.“ Lees en reageer op www. nrc.nl/leesclub.

Weblog Moskou. Een Russisch mysterie minder, meldt correspondent Coen van Zwol vanuit zijn standplaats Moskou. ,,Zo was het mij een raadsel hoe de Kia Sportage die ik 's avonds op een berg sneeuw in de Pottenbakkerstraat parkeerde de volgende dag soms op schoon asfalt kon staan terwijl het toch min 10 graden Celsius was. Sterker: ik verbeelde me dat mijn auto soms niet helemaal op dezelfde plek stond waar ik hem de avond tevoren had geparkeerd. “Het blijkt simpel. Vannacht zag ik een stoet takelwagens en sneeuwschuivers aan het werk in de Pottenbakkerstraat. Geparkeerde auto's werden opgetakeld, daarna schoven ze de sneeuw weg en zetten de auto's op hun oude plek terug.“ Foto Freddy Rikken
Weblog Moskou. Een Russisch mysterie minder, meldt correspondent Coen van Zwol vanuit zijn standplaats Moskou. ,,Zo was het mij een raadsel hoe de Kia Sportage die ik 's avonds op een berg sneeuw in de Pottenbakkerstraat parkeerde de volgende dag soms op schoon asfalt kon staan terwijl het toch min 10 graden Celsius was. Sterker: ik verbeelde me dat mijn auto soms niet helemaal op dezelfde plek stond waar ik hem de avond tevoren had geparkeerd. “Het blijkt simpel. Vannacht zag ik een stoet takelwagens en sneeuwschuivers aan het werk in de Pottenbakkerstraat. Geparkeerde auto's werden opgetakeld, daarna schoven ze de sneeuw weg en zetten de auto's op hun oude plek terug.“ Foto Freddy Rikken Rikken, Freddy

Weblog Moskou. Een Russisch mysterie minder, meldt correspondent Coen van Zwol vanuit zijn standplaats Moskou. ,,Zo was het mij een raadsel hoe de Kia Sportage die ik 's avonds op een berg sneeuw in de Pottenbakkerstraat parkeerde de volgende dag soms op schoon asfalt kon staan terwijl het toch min 10 graden Celsius was. Sterker: ik verbeelde me dat mijn auto soms niet helemaal op dezelfde plek stond waar ik hem de avond tevoren had geparkeerd.

“Het blijkt simpel. Vannacht zag ik een stoet takelwagens en sneeuwschuivers aan het werk in de Pottenbakkerstraat. Geparkeerde auto's werden opgetakeld, daarna schoven ze de sneeuw weg en zetten de auto's op hun oude plek terug.“