Weinig beweging

Het kalme februariweer van gisteren, zet zich vandaag voort. Dat betekent tevens een voortzetting van het tamelijk grijze weerbeeld met veel bewolking, her en der nevel en soms ook mist. Pas na morgen komt er wat meer beweging in de atmosfeer en wordt de nevel grotendeels opgeruimd.

Vandaag is de luchtvochtigheid nog dermate hoog dat het zicht niet echt optimaal is. Een lagedrukgebied noord van de wadden veroorzaakt daarbij ook nog wat lichte regen en motregen, vooral in het noordoosten en oosten.

Uiteindelijk wordt het in de meeste regio's wel wat minder kil dan gisteren. Toen bleef het in Limburg de hele middag vriezen, vandaag is het daar plus 3 graden. In de rest van het land schommelt het rond plus 5 graden.

Vanavond en vannacht vriest het her en der net 1 graadje. Opnieuw kan zich nevel en/of mist vormen. Net ten oosten van ons, in Duitsland, komt het in het laagland her en der tot wat serieuzere vorst. In de middelgebergten tot 10 graden. Ook morgen is het uitermate rustig en weet de bewolking van geen wijken. Nu en dan valt er wat lichte neerslag, langs de oostgrens is er een gerede kans op wat sneeuw. De maxima liggen daar dan ook het laagst, rond 2 à 3 graden, terwijl het aan de westkust lokaal plus 5 kan worden.

Vanaf maandag kunnen we de wind weer door onze haren voelen strijken. Met een straffere bries kan de mildere zeelucht ook wat verder landinwaarts komen.