Voorbereiding op verkiezingen Haïti

Voorbereiding op verkiezingen Haïti Port-au-Prince, 4 febr. Sri-Lankese militairen van de vredesmacht van de Verenigde Naties in Haïti distribueren stembiljetten en ander verkiezingsmateriaal. Als alles goed gaat, gaan de Haïtianen volgende week dinsdag naar de steumbus. Door logistieke problemen en vooral door de onveilige situatie zijn verkiezingen al vier keer eerder uitgesteld, sinds het gedwongen vertrek van president Jean-Bertrand Aristide, bijna twee jaar geleden. De ongeveer 9.500 man tellende VN-vredesmacht moet niet alleen de stembiljetten afleveren bij de stemlokalen, maar moet er ook zorg voor dragen dat de verkiezingen rustig verlopen. Waarnemers zijn evenwel bezorgd over het geweld. Foto AFP United Nations peacekeepers from Sri Lanka take posession of bags containing electoral material at a local military base in Port-Au-Prince 03 February, 2006, before distribution to the proper voting stations in their area. Some 9,500 troops belonging to the United Nations Stabilization Force in Haiti (MINUSTAH) will provide security and logistical support for the comming 07 February presidential elections. AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT
Voorbereiding op verkiezingen Haïti Port-au-Prince, 4 febr. Sri-Lankese militairen van de vredesmacht van de Verenigde Naties in Haïti distribueren stembiljetten en ander verkiezingsmateriaal. Als alles goed gaat, gaan de Haïtianen volgende week dinsdag naar de steumbus. Door logistieke problemen en vooral door de onveilige situatie zijn verkiezingen al vier keer eerder uitgesteld, sinds het gedwongen vertrek van president Jean-Bertrand Aristide, bijna twee jaar geleden. De ongeveer 9.500 man tellende VN-vredesmacht moet niet alleen de stembiljetten afleveren bij de stemlokalen, maar moet er ook zorg voor dragen dat de verkiezingen rustig verlopen. Waarnemers zijn evenwel bezorgd over het geweld. Foto AFP United Nations peacekeepers from Sri Lanka take posession of bags containing electoral material at a local military base in Port-Au-Prince 03 February, 2006, before distribution to the proper voting stations in their area. Some 9,500 troops belonging to the United Nations Stabilization Force in Haiti (MINUSTAH) will provide security and logistical support for the comming 07 February presidential elections. AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT AFP