Televisie Voorkeur

INFOTAINMENT

NCRV Natuurlijk. Plattelanders. Vijfde aflevering van een twaalfdelige natuurserie over kansen en keuzes op het Nederlandse platteland, deze keer over het Hollands Noorderkwartier. Uiteenlopende facetten van het Nederlandse platteland en gepassioneerde mensen die nauw bij verleden, heden en toekomst van deze gebieden betrokken zijn. Ned. 1, 17.05-17.30u.

Bram van der Vlugt (links) is te gast bij presentator Jos Brink in het programma TV Toppers, met hoogtepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Ned.1, 20.30-21.45 uur.

De vleugels van de natuur, the making of Wildlife. Slot van een vierdelige Franse natuurdocumentaire. Vier jaar hebben behalve filmcrews ook vogelkenners, piloten en werktuigbouwkundigen, in totaal meer dan vierhonderd mensen, meegewerkt aan dit project. Hoe slaagden zij erin zo dicht bij de vogels te komen wanneer ze over wereldzeeën en werelddelen vlogen? De vogels moesten gewend raken aan het geluid van vliegtuigmotoren, de toestellen en de filmcrew. Ned. 1, 17.30-18.27u.

Meer voor minder. Financieel programma waarin ouders hun uitwonende kinderen helpen om hun financiën weer op orde te brengen. De ouders bepalen wat nodig is én wat overbodig is en proberen met de hulp van experts hun kinderen uit de rode cijfers te helpen. SBS6, 18.25-19.00u.

Niet alleen op zondag. Kerkserie, vandaag over de Grote Kerk in Apeldoorn. Dominee Rob Visser zet zich in voor het Gurupa-project in de Amazone. De mensen daar beheren de groene longen van de aarde en kunnen extra steun in de strijd tegen de illegale houtkap goed gebruiken. Sinds ze twee jaar geleden naar het Amazonegebied reisde, is Karin Hans een van de drijvende krachten achter het project. Ned. 1, 18.55-19.30u.

Strijd der elementen. Populair-wetenschappelijk programma waarin zes personen het opnemen tegen één van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Die strijd vindt plaats via een opdracht in het teken van mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Tegelijkertijd wordt de kijker meegenomen door het verleden, het heden en de toekomst van de basiselementen die ons bestaan mogelijk maken. RTL7, 19.00-19.30u.

Kassa. Consumentenmagazine met actuele reportages, tests en individuele problemen. “Knorr Vie, het kleine flesje met daarin vijftig procent van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit'. Zo wordt de nieuwste telg in de lijn van gezondheidsproducten aangeprezen. Maar is een flesje Knorr Vie ook écht de vervanging van de helft van je dagelijkse groente- en fruitbehoefte, of klopt de claim niet? Ook in Kassa: nieuwe Europese regels voor luchtvaartpassagiers die het makkelijker moeten maken om een schadevergoeding te krijgen bij gemiste of uitgestelde vluchten. En: het nieuwe zorgstelsel. Ned. 3, 19.00-19.30u.

Van etter tot engel. Realityserie over een opvoedingskamp waarin onmogelijke tieners in vijftig dagen worden omgevormd tot voorbeeldige kinderen. De kinderen in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar en afkomstig uit negen families, kampen met problemen als ADHD, drugs, agressie en 'gewoon' volwassen worden. RTL5, 20.30-21.30u.

Andries. Eerste aflevering van een nieuw programma van Andries Knevel. De EO-coryfee trekt met Lucille Werner langs plekken waar deze tv-presentatrice herinneringen aan heeft. Ook spreekt Werner over haar ambities en de risico's die ze daarvoor neemt en over de missie van haar leven. Ned. 1, 21.45-22.20u.

CABARET

Koppensnellers. Satirisch programma dat hilarische fragmenten, bijzondere gasten en een gloednieuw spel belooft. Talpa, 20.00-21.00u.

Cabaret op 6: 10 jaar niet schieten. Deel twee van een tweedelige serie hoogtepunten uit de zeven cabaretprogramma's van het Weesper trio Niet Schieten, dat bestaat uit Arend Edel, Maarten Hennis en Erik Jobbe. SBS6, 21.00-22.00u.

FILM

Cinema.nl: IFFR 2006. Verslag van het International FilmFestival Rotterdam (IFFR). Ned. 3, 00.30-01.00u.

DOCUMENTAIRE

Leonardo: The man behind the shroud. Over de vraag of er een verband bestaat tussen de lijkwade van Turijn en een zelfportret van Leonardo da Vinci dat in het Palazzo Reale in Turijn hangt? National Geographic, 19.00-20.00u.

Battlefield Britain. Documentaireserie over 2000 jaar invasies, burgeroorlog en rebellie in Engeland. Aflevering: Culloden. Nadat “Bonnie Prince Charlie' in 1746 het Schotse leger naar Engeland had geleid, moest hij zich terugtrekken en delfde hij het onderspit bij Culloden in de Schotse Hooglanden. De nederlaag had grote invloed op de Schotse cultuur en religie. BBC2, 20.10-21.10u.

Quest for Noah's flood. Documentaire. Robert Ballard, die de Titanic vond, gaat in de Zwarte Zee op zoek naar aanwijzingen voor één van de meest dramatische gebeurtenissen in de bijbel. National Geographic, 20.00-21.00u.