Televisie Overige Films

Far from Home: Adventures of Yellow Dog (Phillip Borsos, 1995, VS). Jongensavontuur. Jochie en zijn labrador lijden schipbreuk. Maandag, RTL7, 13.05-14.30u.

The Waterboy (Frank Coraci, 1998, VS). Adam Sandler is een loser met verborgen talenten in flauwe komedie, gesitueerd in football-kringen. VRT, 14.05-15.35u.

The Bingo Long Travelling All-Stars , Motor Kings (John Badham, 1976, VS). Regiedebuut van de latere regisseur van o.a. Saturday Night Fever is beetje wrange komedie over een zelfstandig zwart honkbalteam anno 1939, toen de Major League nog een exclusief witte aangelegenheid was. Morgen, RTL7, 14.30-16.25u.

Voyage of the Damned (Stuart Rosenberg, 1976, Engeland). Ambitieus oorlogsdrama over honderd Duitse joden die in mei 1939 van propagandastrateeg Goebbels toestemming kregen om per passagiersschip naar Cuba te vertrekken. Havana stuurt de boot echter terug naar huis. Met o.a. Faye Dunaway. BBC2, 16.40-19.10u.

Look Who's Talking (Amy Heckerling, 1989, VS). Oudbakken maar immens succesvolle komedie laat de vermeende gedachten van een baby verwoorden door de stem van Bruce Willis. Met Kirstie Alley als alleenstaande moeder en John Travolta als zorgzame taxichauffeur. Kreeg twee vervolgen. Veronica, 18.50-20.30u.

Thirteen Days (Roger Donaldson, 2000, VS). Politieke thriller doet, exclusief vanuit Amerikaans perspectief, verslag van de Cuba-crisis, die memorabele twee weken in oktober 1962 die de VS aan de rand van een atoomoorlog brachten. Castro en Chroesjtsjov blijven buiten beeld. Kevin Costner speelt heldenrol van Kennedy-vertrouweling Kenny O'Donnell, die in werkelijkheid slechts een bijfiguur was. NET5, 20.30-23.05u.

Shallow Hal (Bobby & Peter Farrelly, 2001, VS). Seksist Jack Black is na hypnose de enige die een volvette rijkeluisdochter (Gwyneth Paltrow in een latexpak) waarneemt als een slanke den (Gwyneth Paltrow zonder latexpak). Intelligente satire of ordinair lachen om zwaarlijvigheid? RTL5, 20.30-22.30u.

Blown Away (Stephen Hopkins, 1994, VS). Bommen spelen de hoofdrol in kantje-boord-actiethriller. Diabolische ex-IRA-strijder Tommy Lee Jones maakt Boston onveilig om oude rekening met explosievenopruimer Jeff Bridges te vereffenen. Veronica, 20.30-22.30u.

Went Down (Paddy Breathnach, 1997, Ierland/Engeland/Spanje). In troosteloos Ierland gesitueerde, zwarte komedie houdt het midden tussen road movie, buddy movie en thriller en moet het vooral hebben van het sympathieke geklets van twee kruimelcriminelen. BBC2, 1.05-3.00u.