Televisie Film van de dag

The Talented Mr. Ripley. The Talented Mr. Ripley (1999) is een verfilming van de gelijknamige thriller van Patricia Highsmith uit 1955 door Anthony Minghella, eerder maker van onder meer The English Patient. Het boek speelt zich gedeeltelijk af in Italië, aan de kust onder Napels, en Minghella laat goed zien hoe mooi het daar toen was, vooral als je het geld had om er van te genieten. De schoonheid van het landschap is een opmaat voor de grootste troef van de film: acteur Jude Law, die Dickie Greenleaf speelt. De oude Grieken vonden dat het schone en het goede bij elkaar hoorden. The Talented Mr. Ripley houdt een overtuigend pleidooi voor het schone en het rijke. Zoals Law in een bootje op de Middellandse Zee zit. Iemand die alles heeft en alles kan krijgen. Geen wonder dat Ripley, vertolkt door Matt Damon, zijn plaats wil innemen.

The Talented Mr. Ripley. Met: Jude Law, Cate Blanchett. BBC 2, 22.10-00.10

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter