Televisie Film van de dag

Johnny Cash. The Last Great American. De Amerikaanse film “Walk the Line' van James Mangold is genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor beste acteur en beste actrice. In deze biopic wordt countryzanger Johnny Cash, die in 2003 overleed, gespeeld door Jaoquin Phoenix, die Cash' liedjes niet playbackt, maar zingt. Ook buiten de film treedt Phoenix als Cash op, onder meer in een imitatie van het beroemde concert dat Cash in de Folsom gevangenis gaf. Wie de man in black ook zelf wil zien en horen, kan terecht bij de documentaire Johnny Cash. The Last Great American van Chris Rodley. In deze film uit 2004 beelden van concertopnames en tv-optredens van Cash en gesprekken met zijn kinderen en medemuzikanten, onder wie Elvis Costello en Little Richard. Ook is Cash zelf als iemand anders te zien: de countrylegende imiteert Elvis.

Countryzanger Johnny Cash en zijn vrouw June Carter (Foto AFP) UNDATED PHOTO: (FILE PHOTO) Married country singers Johnny Cash (R) and June Carter Cash perform a duet in 1975 on stage. Johnny Cash died September 12, 2003 in a hospital in Nashville, Tennessee while being treated for a stomach complaint. He was 71. (Photo by Getty Images)
Countryzanger Johnny Cash en zijn vrouw June Carter (Foto AFP) UNDATED PHOTO: (FILE PHOTO) Married country singers Johnny Cash (R) and June Carter Cash perform a duet in 1975 on stage. Johnny Cash died September 12, 2003 in a hospital in Nashville, Tennessee while being treated for a stomach complaint. He was 71. (Photo by Getty Images) AFP

Johnny Cash, The Last Great American. Regie: Chris Rodley. BBC1 00.30-1.30u.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter