Ray Davies: Other People's Lives

Other People's Lives is Ray Davies' eerste solo-cd sinds The Storyteller uit 1998. De zanger/songschrijver van The Kinks, die een reputatie heeft hoog te houden als “onvervalst Engels', is de afgelopen jaren op onderzoek geweest in Amerika. In New Orleans werd hij in zijn been geschoten, wat leidde tot vertraging van zijn nieuwe cd. Intussen kwam Katrina, en bleek een al eerder geschreven liedje, “After The Fall', op beide gebeurtenissen van toepassing. Davies heeft oog voor het kleine, in een groter verband. Zijn talent om het leven van de buren tot onderwerp van een songtekst te maken, is onveranderd. Hij verpakt die observaties in verschillende stijlen: van akoestische gitaarbegeleiding tot de zwaarder aangezette rocksong en een enkel nummer met een zwoel “New Orleans'-geluid. In “The Getaway' kermt hij als Neil Young, maar in de andere liedjes klinkt Davies tijdloos Brits. Toch is de plaat niet helemaal geslaagd. Behalve “After The Fall' en “The Tourist' springen weinig nummers er echt uit. Ze zijn muzikaal vlak.

Ray Davies: Other People's Lives (LC01801)

Ray Davies: Other People's Lives (LC01801)

    • Hester Carvalho