Internet Voorkeur

Spotprenten. De Deense spotprenten over Mohammed zijn de hele wereld over gegaan. Uit solidariteit met de Deense krant Jyllands-Posten die onder vuur kwam te liggen omdat moslims de tekeningen als kwetsend ervaarden, hebben enkele andere dagbladen en weekbladen ze ook afgedrukt. Ook op talloze websites zijn de prenten te vinden. Veel van die sites zijn niet of moeilijk te bereiken vanwege de grote belangstelling. Een site die redelijk goed te bereiken is is die van parlementariër Geert Wilders. “Om de Deense cartoonisten een hart onder de riem te steken en op te komen voor de vrijheid van meningsuiting“ heeft Wilders alle twaalf spotprenten die in de Jyllands-Posten zijn verschenen op zijn website gezet. Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) zegt al meerdere meldingen over de site van Wilders te hebben ontvangen. Het MDI onderzoekt nu of de spotprenten in strijd zijn met de anti-discriminatie artikelen uit het wetboek van strafrecht.

Op het Engelstalige weblog Bibelen.blogspot.com is een verzameling Arabische spotprenten over joden en christenen te zien.

www.groepwilders.nl

http://bibelen.blogspot.com