Het belang van Ernst

Het Nationale Toneel brengt Het belang van Ernst (1895) van Oscar Wilde, een luchtige maar ook immoreel kille komedie vol persoonsverwisselingen, liefdeslisten en bon mots. Gijs de Lange regisseert.

Het Nationale Toneel brengt Het belang van Ernst (1895) van Oscar Wilde, een luchtige maar ook immoreel kille komedie vol persoonsverwisselingen, liefdeslisten en bon mots. Gijs de Lange regisseert. Tournee t/m 16/4. Inl.: 070-3181444; www.nationaletoneel.nl "Het belang van Ernst" door Het Nationale Toneel
Het Nationale Toneel brengt Het belang van Ernst (1895) van Oscar Wilde, een luchtige maar ook immoreel kille komedie vol persoonsverwisselingen, liefdeslisten en bon mots. Gijs de Lange regisseert. Tournee t/m 16/4. Inl.: 070-3181444; www.nationaletoneel.nl "Het belang van Ernst" door Het Nationale Toneel

“Regisseur De Lange kiest de kunstmatigheid als sleutel. De buitenissige kostuums van Arno Bremers combineren mooi met het welbewust artificiële decor van Paul Gallis. Licht als schuimwijn is het. Maar toch. Ik mis de tragische kant van al dat sprankelende. In de kilte schuilt onmiskenbaar tragiek, en die zien we niet. Het is te weinig om alleen de spitsvondigheid te spelen.“ Kester Freriks, 30 januari 2006

Tournee t/m 16/4. Inl.: 070-3181444; www.nationaletoneel.nl