Digitale fotografie blijft afhankelijk van elektriciteit

In het arikel over digitale fotografie `Geluid sluitertijd verdwijnt` (NRC Handelsblad, 31 januari) wordt één belangrijk kenmerk van de digitale fotografie niet genoemd, de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Het is heel vaak nodig de accu`s van de camera op te laden, en ook de accu van het apparaat waarmee je onderweg de inhoud van de opslagkaarten op een ander medium, cd-rom of mobiele harde schijf kunt overzetten. Voor alle tochten, waarbij dit niet mogelijk is, komt het `digitaalgebeuren` te vervallen. Dat geldt dus voor veel expedities, maar ook voor alle grotere tochten door natuurgebieden en (kampeer)trektochten, ook die tochten waarbij je wel gebruikmaakt van campings maar niet van de stroompaal.

Alleen al om die reden is het te hopen dat (dia en z/w)-films en analoge camera`s niet helemaal van de markt zullen verdwijnen.

    • Joop Gerbranda Eindhoven