Caché

In de film “Caché' van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke lijkt geweld ook bij gewone mensen plotseling alledaags en vanzelfsprekend. Met: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Benichou, Annie Girardot.

In de film “Caché' van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke lijkt geweld ook bij gewone mensen plotseling alledaags en vanzelfsprekend. Met: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Benichou, Annie Girardot. Scène uit de film "Caché" van Michael Haneke

“Alleen al de rust waarmee Haneke zijn verhaal registreert, weerspreekt iedere suggestie van moralisme. Het is beangstigend hoe alledaags de meeste beelden in Caché zijn. Er zijn geen shots die uit zichzelf griezelig zijn, er is ook nooit een handig gemonteerde sequentie die een sensatie van dreiging manipuleert en toch hoeft de telefoon maar te rinkelen of het gevoel van beklemming dringt zich op.“Bas Blokker, 1 februari 2006

In: 12 bioscopen.