Akzo voor rechtbank

Gepensioneerde werknemers van Akzo Nobel hebben gisteren hun oud-werkgever gedagvaard om de nieuwe pensioenregeling van het chemiebedrijf. De ongeveer 1.700 oud-werknemers vinden dat het onterecht is dat beleggingsrisico's van het pensioenfonds meer bij werknemers komen te liggen.

Akzo Nobel bereikte vorig jaar na twee jaar onderhandelen overeenstemming met de vakbonden over de nieuwe condities. In de oude regeling garandeerde Akzo de uitkering, nu stelt het bedrijf dat de indexering van het pensioen voorwaardelijk is.

Akzo Nobel zei gisteren alle vertrouwen te hebben in een goede uitkomst van de rechtszaak. De onderneming is van mening dat de nieuwe regeling eerlijk is voor alle deelnemers in het pensioenfonds en dat die regeling de belangen van zowel Akzo Nobel als alle werknemers dient.

Het pensioenfonds van Akzo had in 2004 zo'n 4,7 miljard euro belegd vermogen.