www.nrc.nl

Weblog Klaver. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over het weekblad De Nieuwe Revu. Een verslaggever van het blad heeft het pleidooi dat Mohammed B. gistermorgen hield voor de rechtbank in Amsterdam heimelijk opgenomen. “Het weekblad heeft de opname op zijn website gezet. Het is een wav-bestand van 43 minuten. Ondanks het verbod op film- en geluidsapparatuur in de rechtbank is een verslaggever er toch in geslaagd om een recorder de rechtbank in te smokkelen.“

Scene uit de film Mulholland Drive van de Amerikaanse regisseur David Lynch.

Hoewel de rechtbank streng controleert, lekten er afgelopen dinsdag ook al videobeelden uit van terreurverdachte Samir A. tijdens zijn verhoor in de rechtbank van Rotterdam.

Film. Hans Beerekamp beantwoordt op de website vragen over film en televisie, dit keer onder meer over Mulholland Drive van de Amerikaanse regisseur David Lynch. ,,Ik vraag me af wat ik van de film heb begrepen, en ook of er iets te begrijpen valt: wil Lynch iets met deze film en zo ja wat?“, is de vraag die wordt gesteld door Suzanne van den Noort.

,,Afgelopen zondag kon ook ik me niet losmaken van een tweede keer Mulholland Drive, uitgezonden door de VPRO“, antwoordt Beerekamp. ,,In het algemeen geloof ik niet dat het mogelijk zou zijn om films sluitend te duiden, of er de bedoeling van te achterhalen, en zeker niet een film van David Lynch, die wel eens heeft gezegd elke scène in zijn films zelf eerder te hebben gedroomd.“