Televisie Overige Films

Beverly Hills Cop (Martin Brest, 1984, VS). Onorthodoxe rechercheur uit Detroit (Eddie Murphy) ligt voortdurend overhoop met zijn superieuren en gaat in Beverly Hills op eigen gelegenheid op zoek naar de moordenaars van zijn vriend. Ook met Judge Reinhold, Bronson Pinchot.SBS 6, 20.30-22.30u.

That Thing You Do! (Tom Hanks, 1996, VS). Tom Hanks' eigenhandig geschreven regiedebuut is een braaf, nostalgisch stukje Amerikaanse popgeschiedenis, toegespitst op de opkomst (in 1964) en ondergang van een fictief bandje. RTL 7, 20.30-22.30u.

The French Connection (William Friedkin, 1971, VS). Fameuze misdaadfilm, waarin schamele New-Yorkse rechercheur Gene Hackman een drugslijn uit Marseille oprolt. Vooral bezienswaardig wegens raak getroffen “couleur locale' en een adembenemende, vaak geïmiteerde achtervolgingsscène. RTL 7, 22.30-0.30u.

Amadeus (Milos Forman, 1984, VS). Razend populaire en met Oscars voor onder meer beste film en beste regie overladen verfilming van Peter Shaffers toneelstuk over Antonio Salieri's duivelse jalousie de métier jegens onbeschaamde giechelneus Wolfgang Amadeus Mozart is al te genotzuchtig maar hoe dan ook meeslepend. Met Tom Hulce als Mozart en F. Murray Abraham als Salieri. België 2 (Canvas), 23.55-2.50u.

The Devil's Advocate (Taylor Hackford, 1997, VS).Al Pacino fleemt, schmiert, grijnst, gromt en fluistert zoals het een baarlijke duivel betaamt. Maar de briljante jonge advocaat Keanu Reeves wil maar niet in de gaten krijgen dat hij in dienst is getreden bij Satan. Effectief griezelamusement volgens het boekje. BBC 1, 0.05-2.25u.