Rentree Safin is nabij

Marat Safin maakt op 13 februari zijn rentree in het toptennis. De voormalige nummer een van de wereld doet mee aan het Marseille Open. Het wordt de eerste wedstrijd van de Rus sinds de Cincinnati Masters Series half augustus vorig jaar. Hij kampte met een zware knieblessure. Safin is ook aangekondigd voor het World Tennis Tournament in Rotterdam, dat op 20 februari begint.

De rentree van Ruslands beste tennisser werd gisteren afgekondigd door Sjamil Tarpisjev, de captain van het Davis-Cupteam. Hij moet het nog wel zonder zijn kopman stellen in de wedstrijd tegen Nederland in Amsterdam op 10, 11 en 12 februari. Safin is van mening dat Rusland zonder hem ook wel van Nederland moet kunnen winnen.

Safin kelderde deze week naar de 50ste plaats op de wereldranglijst door het verlies van de punten die hij verdiende met de triomf in het Australian Open 2005. De voorbije weken werkte Safin in het Spaanse Valencia met zijn Zweedse coach Peter Lundgren aan zijn rentree. De Russische alleskunner wil eerst volledig fit zijn voordat hij zichzelf nieuwe doelen stelt.