Radio Voorkeur

Spotlight. Vrijdagavond in Radio 4FM “Spotlight' aandacht voor pianist Louis van Dijk. Hij bracht talrijke succesvolle albums uit onder eigen naam. Daarnaast werkte en werkt hij graag samen met internationale muzikanten vanuit diverse disciplines, zoals Elly Ameling, Daniel Wayenberg, Jaap van Zweden, Rogier van Otterloo, Ann Burton, Rita Reys, Pim Jacobs, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Frank Rosolino, “Toots' Thielemans, Thijs van Leer en Michel Legrand. Van Dijk speelt en speelde de pianoconcerten van Bach, Mozart, Ravel, Mendelssohn, Poulenc en Gershwin met verschillende symfonieorkesten. Hij maakte theatertournees met onder anderen zijn dochter Selma, Jaques Schols en John Engels, Ramses Shaffy en Liesbeth List, Gerard Cox en Frans Halsema, Pim Jacobs, Cor Bakker en vele anderen. Samen met Pieter van Vollenhoven verzorgt hij de concerten voor het Fonds Slachtofferhulp. Sinds het voorjaar van 2001 zijn de concerten met het fameuze Rosenberg Trio een eclatant succes. Vincent van Engelen praat vrijdagavond met Louis van Dijk over zijn carrière, aan de hand van zijn favoriete nummers. Redactie: Marc Wielaert.