Ontslag voor Liberiaanse ambtenaren

De Liberiaanse president Ellen Johnson-Sirleaf heeft gisteren een groot aantal ambtenaren van het ministerie van Financiën ontslagen.

De twee weken geleden aangetreden president en oud-minister van Financiën wil met haar daad duidelijk maken dat er in Liberia geen corruptie wordt getolereerd. Veel Liberianen zien het ministerie van Financiën als het middelpunt van de corruptie in het land.

'Zij die deelnemen aan financiële wanpraktijken en schandalen moeten plaats maken voor hen die bereid zijn de wil van het volk uit te voeren', verklaarde Johnson-Sirleaf. Verder zei ze dat de ambtenaren hun baan aan 'politieke benoemingen' te danken hadden. Als na onderzoek blijkt dat ze niet corrupt zijn, mogen ze op hun eigen baan solliciteren.

Johnson-Sirleaf zou alle 300 ambtenaren hebben ontslagen. Dit werd vanochtend door haar woordvoerder ontkend. Het zou gaan om een twintigtal mensen.

Ellen Johnson-Sirleaf werd bij de verkiezingen in november door de Liberianen verkozen boven de oud-voetballer Weah omdat zij aankondigde corruptiebestrijding haar eerste prioriteit te maken.