Jongen (15) steekt vader met mes neer tijdens gesprek op school

Een vijftienjarige jongen heeft gisteren rond het middaguur op het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel zijn vader met een mes en een glas in het hoofd gestoken. De vader is licht gewond.

De jongen was met zijn vader op gesprek bij de schoolleiding van de vestiging Merellaan, waar praktijkonderwijs wordt gegeven. Tijdens het gesprek, waarbij het gedrag van de jongen ter discussie stond, werd de jongen woedend en ging zijn 51-jarige vader uit Schiedam te lijf. De schoolleiding heeft daarop de politie gebeld en de jongen is opgepakt. 'Godzijdank is het goed afgelopen, de vader is licht gewond geraakt en heeft waarschijnlijk geen blijvende schade overgehouden.'

Met alle collega's van de school is gesproken over het incident en ook in de klassen is het voorval ter sprake gekomen, aldus rector Theo Smit. Mochten kinderen over het incident willen praten, kunnen zij daarvoor terecht bij hun mentor. De ouders zijn vandaag per post op de hoogte gesteld door middel van een brief van het schoolbestuur. 'De jongen is geschorst, volgende week gaan we kijken hoe het nu verder moet. Wij tolereren geen geweld, maar de jongen moet ook verder.' Of de jongen vaker gewelddadig is geweest of als probleemgeval bekend staat op school, wilde de rector niet zeggen. Vanmorgen is de jongen door de politie getoetst en in bewaring gegeven.