Internet Voorkeur

Dutch Bloggies. De verkiezing van de Nederlandse weblogs is begonnen. Na de eerste nominatieronde van de Dutch Bloggies in januari, waar webloglezers zelf hun favorieten konden nomineren, begint nu de werkelijke verkiezing in diverse categorieën. Zowel het internetpubliek als een professionele vakjury zal de nominaties beoordelen en een winnaar uitroepen in 15 categorieën. Er zijn in de maand januari 10.000 nominaties binnengekomen via internet. Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury, die bestaat uit onder anderen Erwin van der Zande, Femke Wolting, Martijn de Waal en Michiel Frackers, zal zich buigen over alle vijftien categorieën. Er zijn dit jaar enkele nieuwe categorieën toegevoegd, waaronder 'Beste Post' (beste artikel op een weblog) en 'Beste WBN' (beste Weblog van een Bekende Nederlander). De Dutch Bloggies 2006 worden georganiseerd door het online magazine About:Blank. De redactie wil door middel van de awards meer bekendheid geven aan Nederlandse weblogs. De awards worden op 11 maart as. uitgereikt in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

www.duthcbloggies.nl

Vorig jaar won de schrijver Walter van den Berg de prijs voor het best geschreven weblog.

Het beste weblog in alle categorieën werd GeenStijl.

www.dutchbloggies.nl