DSB weer sponsor van schaatsploeg

De DSB Bank begint weer een commerciële ploeg in het langebaanschaatsen. Dat maakte het financieringsbedrijf van AZ-voorzitter Dirk Scheringa vandaag bekend.

De schaatsers Marianne Timmer, Annette Gerritsen, Mark Tuitert en Simon Kuipers hebben contracten voor twee jaar met opties getekend. Trainer en coach van de nieuwe ploeg wordt Jac Orie. Hij heeft een contract getekend voor vier jaar tot en met de Winterspelen van 2010 in Vancouver.

Orie en de vier genoemde schaatsers staan tot en met de Spelen in Turijn, die over acht dagen aanvangen, nog onder contract van Postcode Loterij. Dat bedrijf kondigde vorig jaar mei al aan na deze winter te stoppen met sponsoring.

'Het ging absurd snel', zei coach Orie vandaag. 'Er waren al wat contacten, maar afgelopen zondag werd alles concreet en dinsdag lagen de contracten al klaar.'

DSB sponsort sinds 1999 het schaatsen en zette in dat jaar ook een merkenploeg op. Jan Bos en Barbara de Loor waren destijds de exponenten van het team. Enkele jaren geleden doekte Scheringa de langebaanploeg op. Voornaamste reden was dat hij vond dat zijn bedrijf te weinig ruimte kreeg voor logo's op de schaatspakken.

Wel bleef hij actief als individueel sponsor. De Amerikanen Chad Hedrick en Shani Davis kunnen onder andere rekenen op financiële steun van DSB. Het bedrijf van Scheringa sponsort ook nog drie marathonteams.