Weg en werk

Rondbellen over het hoe en waarom van de nachtelijke operatie in de Pottebakkerstraat, waar ik met eigen ogen zag hoe een takelwagen auto’s optilde en terugzette nadat sneeuw van de parkeerplaats was weggeveegd, levert niets op. Men reageert wantrouwig: waarom willen we dat eigenlijk weten? Mijn vrouw Sieta herinnert zich evenwel vaag een papiertje onder

carjack3.jpgRondbellen over het hoe en waarom van de nachtelijke operatie in de Pottebakkerstraat, waar ik met eigen ogen zag hoe een takelwagen auto’s optilde en terugzette nadat sneeuw van de parkeerplaats was weggeveegd, levert niets op. Men reageert wantrouwig: waarom willen we dat eigenlijk weten?
Mijn vrouw Sieta herinnert zich evenwel vaag een papiertje onder haar voorruit waar de lokale ambtenarij waarschuwt dat auto’s worden weggesleept omdat men sneeuw van het dak van ons woongebouw gaat ruimen en ijspegels hakken.
Joeri Viktorovitsj Koekanov, een topambtenaar in de Moskouse sneeuwbestrijding, speculeert dat wegwerkers die nacht auto’s wegtakelden, sneeuw en ijs van het dak op straat schoven, de boel schoonveegden en de auto’s daarna netjes op hun plaats terugzetten. Heel attent vindt Koekanov dat. Maar waarom zag ik op het dak dan niets gebeuren? ‘Ach, na twee uur ‘s nachts in Moskou alles mogelijk,’ zucht Koekanov. Dat wist ik al.
UPDATE-UPDATE-UPDATE: Vrijdagavond, net terug van een feestje, en nu zijn ze de auto’s een straat verderop aan het optillen. Het heeft niets met sneeuw op het dak te maken: zo maken ze in dit rayon gewoon de straat schoon.

    • Coen van Zwol