Walk the Line

Walk the Line Portret van de Amerikaanse zanger Johnny Cash, en van zijn huwelijk met June Carter. We zien hem Junes liefde winnen en het respect van zijn vader terugwinnen, die hem de dood van zijn broertje verwijt. Mangold is het beste in het ensceneren en variëren van concerten, opnames en repetities. Cash met z’n gitaar in militaire dienst, in de Sun-studio, op toer met Jerry Lee Lewis en Elvis Presley (en June Carter). Het jachtige muzikantenbestaan wordt van zijn romantiek en glamour ontdaan. Regie: James Mangold. In 25 bioscopen. This 31 January, 2006 handout image courtesy of the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences shows Joaquin Phoenix, who is nominated for an Oscar for Performance by an Actor in a Leading Role, for his performance in "Walk the Line." The 78th annual Academy Awards will be held 05 March at the Kodak Theatre in Los Angeles, California. AFP PHOTO/HO/AMPAS/GETTY OUT/NO SALES AFP

Portret van de Amerikaanse zanger Johnny Cash, en van zijn huwelijk met June Carter. We zien hem Junes liefde winnen en het respect van zijn vader terugwinnen, die hem de dood van zijn broertje verwijt. Mangold is het beste in het ensceneren en variëren van concerten, opnames en repetities. Cash met z’n gitaar in militaire dienst, in de Sun-studio, op toer met Jerry Lee Lewis en Elvis Presley (en June Carter). Het jachtige muzikantenbestaan wordt van zijn romantiek en glamour ontdaan.

Regie: James Mangold. In 25 bioscopen.