Televisie Film van de dag

The naked gun 2½ : the smell of fear. Het slaan van een vrouw is al leuk. Het neerknokken van de presidentsvrouw is hilarisch. Ziedaar de receptuur van een Zucker-Abrahams-Zucker film. Andere vaste componenten zijn ongelukken en spraakverwarring: 'Hij moest naar het ziekenhuis'. 'Wat is het?' 'Een groot gebouw waar artsen mensen proberen te genezen'. Wie daar niet om kan lachen, hoeft geen van hun films te zien en dus ook niet het tweede deel uit de Naked Gun reeks. Politieman Frank Drebin (de deadpan Leslie Nielsen) doet namelijk weer niets anders dan vrouwen neerslaan (hier Barbara Bush, als hij de wc-deur openzwaait), ongelukken veroorzaken en spraak verwarren. ,,We zoeken een blanke man met een snor, zo'n 1.80 m'. 'Dat is wel een heel grote snor'. Alle bekende gezichten doen weer mee en maken de bekende grappen. The Naked Gun 2 ½ : The Smell of Fear (David Zucker, 1991) Veronica 20.30-22.00

    • Bas Blokker