Rembrandt in Leiden

Rembrandt van Rijn in Leiden Rembrandts Moeder, mythe en werkelijkheid in De Lakenhal toont aan de hand van 42 schilderijen, 22 etsen en 3 tekeningen niet alleen de mythe rond Rembrandts familieleden maar ook zijn fascinatie voor het weergeven van ouderdom. Op de expositie staat de vraag centraal hoe de werkelijkheid rond Rembrandts vader, moeder, zuster en broer zich verhoudt tot de mythe rond deze figuren. Alle werken hebben gemeen dat daarin de ouderdom vol liefde afgebeeld wordt. Rembrandt t/m 19 maart Stedelijk Mus De Lakenhal, Oude Singel 28-32,Leiden. Di-zo 10-17u

Rembrandts Moeder, mythe en werkelijkheid in De Lakenhal toont aan de hand van 42 schilderijen, 22 etsen en 3 tekeningen niet alleen de mythe rond Rembrandts familieleden maar ook zijn fascinatie voor het weergeven van ouderdom. Op de expositie staat de vraag centraal hoe de werkelijkheid rond Rembrandts vader, moeder, zuster en broer zich verhoudt tot de mythe rond deze figuren. Alle werken hebben gemeen dat daarin de ouderdom vol liefde afgebeeld wordt.

Rembrandt t/m 19 maart Stedelijk Mus De Lakenhal, Oude Singel 28-32,Leiden. Di-zo 10-17u