Radio Voorkeur

Kunststof. Schilder Sam Drukker vertelt over zijn solotentoonstelling in Galerie De Twee Pauwen in Den Haag. Drukker, die heeft leren kijken op de Academie Minerva kijkt het liefst naar de menselijke psyche. Op zijn lijst van portretten staan namen als koningin Beatrix en Jan Peter Balkenende. Radio 1, 19.04-20.00u.

Theater van het sentiment. Terug naar 2 februari 1977 toen gast Ati Dijckmeester het Nationaal Songfestival presenteerde waarop Heddy Lester won met het liedje De Mallemolen. Verder als gast Theo van Boven die in 1977 werd aangesteld als directeur van de afdeling mensenrechten van de Verenigde Naties. 'Een vuist in een fluwelen handschoen', werd hij wel genoemd. Hij vertelt over zijn tijd daar, van het prille begin vol van idealen, tot zijn ontslag vijf jaar later. Radio 2, 20.05-23.00u.

De avonden. Onder meer een documentaire over het leven van emeritus hoogleraar privaatrecht Peter Stein (1927). Portret van een zoon van een joodse vader die in 1939 uit Duitsland vluchtte, waarin naast Stein zelf ook vrienden en oud-leerlingen aan het woord komen. Radio 747, 20.00-23.02u.