Onrust in Nepal een jaar na coup van de koning

Onrust in Nepal een jaar na coup van de koning Kathmandu, 2 febr. Nepalezen hebben gisteren geprotesteerd tegen de machtsovername van koning Gyanendra, een jaar eerder. In de hoofdstad Kathmandu zijn tientallen burgerrechtenactivisten en journalisten gearresteerd. Naar verwachting houdt de onrust aan, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgende week. (Foto AFP) A Nepalese opposition activist is arrested during a protest in Kathmandu, 01 February 2006. A massive police presence thwarted plans by Nepal's opposition parties to stage a large protest in Kathmandu marking the first anniversary of King Gyanendra's seizure of power. Some 100 activists staged small protests clashing with riot police. AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND
Onrust in Nepal een jaar na coup van de koning Kathmandu, 2 febr. Nepalezen hebben gisteren geprotesteerd tegen de machtsovername van koning Gyanendra, een jaar eerder. In de hoofdstad Kathmandu zijn tientallen burgerrechtenactivisten en journalisten gearresteerd. Naar verwachting houdt de onrust aan, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgende week. (Foto AFP) A Nepalese opposition activist is arrested during a protest in Kathmandu, 01 February 2006. A massive police presence thwarted plans by Nepal's opposition parties to stage a large protest in Kathmandu marking the first anniversary of King Gyanendra's seizure of power. Some 100 activists staged small protests clashing with riot police. AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND AFP