`Old boys` steken Cambuur opnieuw handgeld toe

LEEUWARDEN, 2 febr. De vier zakenmannen die in december Cambuur Leeuwarden voor het faillissement behoedden, hebben opnieuw geld op tafel gelegd om de noodlijdende voetbalclub in leven te houden. De Friese eerstedivisieclub torst een schuldenlast van acht miljoen euro met zich mee en dreigt daaronder te bezwijken. Het viertal Leeuwarder `old boys` doneerde vorig jaar al 350.000 euro, door gisteren nog eens 200.000 euro te storten kan de club februari in ieder geval doorkomen. ”Maar deze maand moet wel een structurele oplossing worden gevonden”, aldus Klaas Buwalda, een van de vier zakenlieden. Of Cambuur nu dan ook voor de langere termijn is gered, is niet duidelijk. Er zijn forse bedragen nodig om het lopende voetbalseizoen af te maken en de totale financiering van Cambuur voor de komende jaren rond te krijgen. De begroting van Cambuur bedraagt 3,5 miljoen euro. De club heeft een schuld van 8 miljoen euro.