MUZIEK

Uchida/BostridgeIn haar serie ‘Carte Blanche’ in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw treedt de Japanse pianiste Mitsuko Uchida op 6 februari op met de Britse tenor Ian Bostridge, hij zingt van Franz Schubert de Winterreise, een liederencyclus van 24 nummers, gebaseerd op de gelijknamige gedichtencyclus van Wilhelm Müller over de jongeman die, zich spiegelend aan de natuur, afstand neemt van een ongelukkige liefde en uiteindelijk aansluiting zoekt bij een mysterieuze liereman, die in de felle vrieskou en geheel verstard zijn liedjes zingt terwijl de honden om hem heen janken.

Mitsuko Uchida zet haar serie voort op 8 februari 15u in de Kleine Zaal met een middag voor jonge pianisten en andere geïnteresseerden. De middag wordt gepresenteerd door pianiste Ellen Corver. Op 15 februari 20u15 speelt Uchida in de Grote Zaal muziek van Beethoven: de laatste sonates nrs 30, 31 en 32.

Mitsuko Uchida: 6 febr, 8 febr en 15 februari. Concertgebouw 020-6718345