Internet Voorkeur

Nanny De eerste nanny-opleiding in Nederland is gisteren begonnen. Onder Nederlandse ouders is de nanny nog tamelijk onbekend. Voor degenen die toch een 'Mary Poppins' in huis willen nemen, is de informatie op internet nogal schaars.

De bedrijven Need a Nanny en Nanny Organisation vertellen op hun websites hoe je aan een nanny kunt komen. Voor gedegen achtergrondinformatie moet je naar het moederland der nannies, het Verenigd Koninkrijk. Via het Engelse web is informatie te vinden op nannyjob.co.uk. Wat is een nanny, wat verdient de Engelse kinderjuf en waarin verschilt ze van gastouders, gouvernantes en au pairs. Ook de Engelse versie van Wikipedia legt uit welke rol een nannyspeelt in een gezin.

Voor ouders die twijfelen over de bekwaamheid van hun oppas en meer willen weten over de beste wijze van kinderopvang, is kinderopvang.pagina.nl een goed begin. Daar staat de opvang per regio vermeld. Verder bevat de site links naar andere vormen van opvang. Er is ook informatie over financiële regelingen te vinden. De site van de eerste Nederlandse nanny-opleiding, poppyns.nl, is tijdelijk buiten gebruik.

nannyjob.co.uk

www.needananny.nl

www.nanny.nl

kinderopvang.pagina.nl

http://en.wikipedia.org/wiki/Nanny