Geleidelijk minder koud

De komende dagen wordt het geleidelijk minder koud. Dit heeft te maken met de wind die naar west tot noordwest draait en zachtere lucht zal aanvoeren. Verder houden wolken de overhand en valt er soms neerslag. Gisteren brak in onder meer Zuid-Limburg, de omgeving van Amsterdam en de Hoge Veluwe de zon wel door, zodat hier de temperatuur tot ongeveer 1 graad boven nul opliep. Maar op de meeste andere plaatsen bleef het de hele dag een paar graden vriezen onder de hardnekkige mist en laaghangende wolken. Dat betekende een ijsdag.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend bewolkt met plaatselijk nog een beetje motsneeuw of motregen. Ook kan er weer mist ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van plaatselijk min 5 graden in Limburg tot rondom het vriespunt aan de kust.

Morgen blijft het grijs en soms miezert het. Alleen in Limburg en de oostelijke provincies kan aanvankelijk nog wat motsneeuw vallen. De middagtemperatuur komt uit op maximaal 0 graden in Zuid-Limburg tot rond de 5 graden in Friesland en op de Waddeneilanden. Er waait een zwakke tot matige wind, rond kracht 2 of 3, uit richtingen tussen west en noord.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vriest het vrijwel nergens meer, overdag wordt het 2 tot 6 graden. Er blijft veel bewolking en mogelijk vallen er enkele regenbuitjes. Zondag en maandag lijkt er in dit weerbeeld weinig te veranderen.