Gaudio verspeelt titel in tennistoernooi Chili

Titelverdediger Gaston Gaudio is uitgeschakeld in het tennistoernooi van het Chileense Viña del Mar. De als eerste geplaatste Argentijn verloor gisteren de tweede ronde van de Spanjaard Hidalgo in drie sets: 7-6, 1-6 en 4-6. Vorig jaar won Gaudio nog het graveltoernooi door in de finale de Chileen González te verslaan.

De Zwitserse Martina Hingis blijft goed presteren. De voormalige nummer een van de wereld, die in januari na een afwezigheid van drie jaar terugkeerde in het proftennis, bereikte vandaag in Tokio de derde ronde. Ze schakelde de als derde geplaatste Française Dechy in drie sets uit: 4-6, 7-5 en 6-2.

Raemon Sluiter verkeert in redelijke vorm voor de naderende Davis-Cupontmoeting met Rusland in Amsterdam. De tennisser uit Rotterdam versloeg in de tweede ronde van het challengertoernooi in Andrezieux (Frankrijk) de Fransman Michael Llodra in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3. Llodra had in de eerste ronde nog de Nederlander Melle van Gemerden uit het toernooi geslagen.

Sluiters volgende tegenstander komt uit de wedstrijd tussen de Duitser Lars Burgsmüller en het Oostenrijkste enfant terrible Daniel Köllerer.

De eerste ronde van het Davis-Cuptoernooi wordt van 10 tot en met 12 februari in de Amsterdamse Rai gespeeld. Naast Sluiter zijn Peter Wessels, John van Lottum en Van Gemerden geselecteerd door captain Tjerk Bogtstra.