`Euro Sound` trekt 38.000 tv-kijkers

ROTTERDAM, 2 FEBR. - Pogingen van Oostenrijk om Europese burgers te enthousiasmeren voor een nieuw debat over de toekomst van Europa lijken nauwelijks effect te hebben gehad. Dat blijkt althans uit het gedrag van de Oostenrijkse televisiekijker. EU-voorzitter Oostenrijk organiseerde vorige week in Salzburg een tweedaags debat met politici en intellectuelen onder het motto `The Sound of Europe`, dat op tv werd uitgezonden. Uit kijkcijfers van de ORF2 blijkt dat op zaterdagmorgen 38.000 mensen naar de uitzending keken. Het programma werd in Nederland niet uitgezonden. De Oostenrijkse minister van Financiën Grasser en zijn vrouw, die de euroconferentie links hadden laten liggen voor een optreden in het spelprogramma Wetten Dass, trokken `s avonds meer bekijks: 1,6 miljoen toeschouwers.