Engelse topclubs verspelen punten

Aston Villa heeft gisteravond regerend voetbalkampioen Chelsea op 1-1 gehouden. In Birmingham hielp Robben de koploper uit Londen aan een voorsprong, een treffer waar hij een ploeggenoot voor opzij moest duwen. Diep in de tweede helft maakte Moore gelijk voor Aston Villa, vijftiende op de ranglijst.

Manchester United, tweede op vijftien punten van Chelsea en bezig aan een moeizame fase in de competitie, verloor met 4-3 bij Blackburn Rovers. Aan Van Nistelrooy lag dat niet. Hij begon op de bank, maar nadat Van der Sar vier keer was gepasseerd werd hij een half uur voor tijd ingezet. Hij maakte het tweede en derde doelpunt voor United. Saha was de andere schutter voor Manchester. Held van de Rovers was Bentley, die drie keer doel trof. De vierde goal kwam uit een strafschop van Neill. Ook Arsenal verloor. Thuis verloor de ploeg met 3-2 van West Ham United. Liverpool, derde op de ranglijst, speelde gelijk tegen Birmingham City. Gerrard van Liverpool leek de matchwinnaar, maar twee minuten voor tijd schoot Alonso in eigen doel.

Frank Lampard is voor het tweede achtereenvolgende jaar gekozen tot Engels voetballer van het jaar. De 27-jarige middenvelder van Chelsea hield in de uitverkiezing van de Engelse voetbalfederatie (FA) op internet Steven Gerrard van Liverpool en Wayne Rooney achter zich. Lampard (27) heeft een uitstekend 2005 achter de rug. Bij de verkiezingen van de Europees en wereldvoetballer voetballer van het jaar werd hij twee keer tweede. Ronaldinho van Barcelona bleef hem in beide gevallen voor.