Bord blowverbod direct al gestolen

Bord blowverbod direct al gestolen Amsterdam, 2 febr. Nog geen dag na de plaatsing is het eerste blowverbodsbord in de Amsterdamse wijk De Baarsjes verdwenen. Stadsdeelvoorzitter Van Waveren plaatste het bord gisteren om aan te geven dat het verboden is om in de omgeving van het Mercatorplein te blowen. Vandaag is er opnieuw een verbodsbord geplaatst. Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad ging eind december akkoord met de invoering van een blowverbod. Voor een periode van een jaar kan de gemeente een blowverbod afkondigen voor specifieke straten en pleinen. Jongeren die daar een joint roken of wiet op zak hebben, krijgen een boete van 45 euro. (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer) Bordje met blowverbod op de hoek van de Jan Evertsenstraat en het Hudsonhof Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 060202 NRC Handelsblad; Boyer, Maurice