Bas van de Goor stopt

Bas van de Goor is per direct opgestapt als technisch directeur van de Apeldoornse volleybalclub Dynamo.

De 34-jarige oud-international bekleedde die functie zeven maanden. Het management van de eredivisieclub heeft zijn ontslag aanvaard. De technische zaken bij de club zijn overgenomen door Paul van Sliedrecht, die vorig jaar nog plaats had gemaakt voor Van de Goor. Verantwoordelijk voor algemene zaken wordt voormalig teammanager Frans de Jong.

De redenen voor het abrupte vertrek van Van de Goor liggen op het persoonlijke vlak. 'Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik te snel ben overgestapt van speler naar een managementsfunctie. Ik was al die jaren gewend deel uit te maken van een team, terwijl ik in mijn nieuwe rol veel alleen moest doen. En dat vond ik verschrikkelijk.'

Van de Goor was een van Nederlands beste volleyballers. Hij maakte deel uit van de nationale ploeg die tien jaar geleden in Atlanta de gouden medaille won bijde Olympische Spelen. Hij was er vier jaar later in Sydney ook weer bij toen Nederland vijfde werd in het olympisch toernooi.

De oud-speler volleybalde zestien jaar op het hoogste niveau: acht jaar voor Dynamo en acht jaar in Italië bij twee verschillende clubs. Zijn loopbaan is verschillende keren onderbroken als gevolg van ernstige ziektes.