Arnulf Rainer

Arnulf Rainer Donkere krassen en vegen dansen woest over het papier. Met vaart zijn ze neergezet, alsof Arnulf Rainer (Baden, 1929) bezeten is. In zekere zin is dat ook zo. De Oostenrijkse kunstenaar maakte de tekeningen eind jaren zestig onder invloed van mescaline en alcohol. In het Gemeentemuseum Den Haag is Rainers werk voor het eerst te zien in combinatie met de collectie die hij verzamelde van zogenaamde Outsider Art of Art Brut - werken van psychiatrische patiënten. Arnulf Rainer, Outsider Art t/m 12 mrt Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u. Zonder titel I.F.S. Maly, 1930 - 1940, collectie Arnulf Rainer Rainer, Arnulf

Donkere krassen en vegen dansen woest over het papier. Met vaart zijn ze neergezet, alsof Arnulf Rainer (Baden, 1929) bezeten is. In zekere zin is dat ook zo. De Oostenrijkse kunstenaar maakte de tekeningen eind jaren zestig onder invloed van mescaline en alcohol. In het Gemeentemuseum Den Haag is Rainers werk voor het eerst te zien in combinatie met de collectie die hij verzamelde van zogenaamde Outsider Art of Art Brut - werken van psychiatrische patiënten.

Arnulf Rainer, Outsider Art t/m 12 mrt Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u.