Activiste Sheehan ten onrechte vast

Washington, 2 febr. De Amerikaanse vredesactiviste Cindy Sheehan werd dinsdag ten onrechte gearresteerd toen ze in het Congres weigerde een activistisch T-shirt te bedekken. De antioorlogsactiviste werd van de publieke tribune afgevoerd, enkele minuten voordat president Bush aan de jaarlijkse State of the Union begon. Gisteren trok de politie van de stad Washington de aanklacht tegen Sheehan in. De politiechef verontschuldigde zich gisteren tegenover Sheehan. Hoewel het volgens hem een ”ongeschreven wet” is dat in het Congres niet gedemonstreerd mag worden, ontbrak een juridische grond voor Sheehans arrestatie. Gisteren werd bekend dat dinsdag ook de echtgnote van een Republikeins Congreslid uit het Congres is weggestuurd. Beverly Young droeg een T-shirt met een pro-oorlogstekst.