Rechtszaak om Carice van Houten

De Theatercompagnie heeft in een kort geding voor de Amsterdamse rechtbank zestigduizend euro schadevergoeding geëist van filmproducent Fu Works omdat deze actrice Carice van Houten twee weken langer aan Paul Verhoevens film Zwartboek heeft laten werken dan voorzien. Doordat de filmopnames uitliepen, kon Van Houten pas later met de repetities van het toneelstuk Driekoningenavond beginnen en moest de première worden uitgesteld.

De Theatercompagnie dreigde begin december al met een kort geding, waarop de partijen een overeenkomst sloten. Fu Works zou toen beloofd hebben de schadevergoeding te betalen, maar deed dit niet. Het kort geding diende op 24 januari, de uitspraak is morgen.

Sinds Carice van Houten in 1998 een Gouden Kalf kreeg voor de film Suzy Q is zij een zeer gewild actrice. In 2002 won zij een tweede Kalf voor Minoes. In Driekoningenavond, een komedie van William Shakespeare, speelt zij de drenkelinge Viola die zich voordoet als jongeman. Naast haar speelt Paul de Leeuw een vrolijke zuipschuit.