Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is vanavond schrijver Koen Peeters, die onlangs zijn eerste dichtbundel uitbracht, Fijne Motoriek. Naast het schrijven werkt hij bij een Belgische bank, verzamelt alles over de okapi en is geïnteresseerd in Louis Paul Boon en koningshuizen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Jim Schuyt, directeur van woningcorporatie De Alliantie, reageert als gast op het SCP-rapport over de effecten van wijzigingen in huursubsidie en hypotheekrenteaftrek en vertelt of wonen nog betaalbaar is in de toekomst. Radio 1, 0.02-2.00, onderbroken door een herhaling van Het Bureau, 0.45-01.00u.

De avonden. Na Het Gesproken Uitzicht van Maarten Robert, beeldhouwer in Haarlem, en Arnon Grunberg vanuit New York, onder meer een gesprek met taalwetenschapper, musicus en schrijver Bob Rigter, van wie recentelijk de novelle Vreemd verscheen. Remmert Velthuis, drummer van de rockband Taxi to the Ocean, praat over Frank Zappa; Roel Bentz van den Berg vertelt over de Britse punk-pub-blues-rock van Lew Lewis en Micha Wertheim sluit de dag. Radio 747, 20.00-23.00u.