Internet Voorkeur

Deventer moordzaak. De Deventer moordzaak wordt opnieuw door het OM onderzocht. De fiscaal-jurist Ernest Louwes uit Lelystad is tot twee keer toe veroordeeld tot twaalf jaar voor de moord op Jacqueline Wittenberg-Willemen uit Deventer. Zij is in 1999 vermoord. Louwes heeft jarenlang gevochten om zijn onschuld aan te tonen. De zaak wordt opnieuw onderzocht op basis van nieuwe informatie die opiniepeiler Maurice de Hond, die zich al geruime tijd met de zaak bezighoudt, heeft aangeleverd. De Hond, overtuigd van de onschuld van Louwes, opende een website over de Deventer moordzaak. Op geenonschuldigenvast.nl, waaraan ook de juristen prof. dr J.E.R. Frijters en Hieke Snijders-Borst en de journalist Stan de Jong hebben meegewerkt, wordt de hele zaak uitgebreid uit de doeken gedaan. Er wordt ingegaan op de vaststaande feiten en de missers van politie en justitie. Volgens De Hond leden politie en justitie aan tunnelvisie. Ze waren er zo van overtuigd dat Louwes de dader was dat er volgens De Hond belangrijk bewijsmateriaal tegen een andere verdachte is blijven liggen. Op de site staat het nieuwe bewijsmateriaal tegen verdachte M. de J., de huisvriend en klusjesman van de weduwe, dat De Hond heeft aangeleverd. www.geenonschuldigenvast.nl en www.geenonschuldigenvast.nl/louwes_vrij.html

Opiniepeiler Maurice de Hond FOTO: Vincent Mentzel
Opiniepeiler Maurice de Hond FOTO: Vincent Mentzel Mentzel, Vincent