Hardnekkige mist, geen wind

Met een hogedrukgebied boven ons hoofd staat er vrijwel geen wind. Hierdoor kunnen wolkenvelden en mist soms langdurig blijven hangen. Pas als de wind in kracht gaat toenemen, komt er echt verandering in het weer. Tot zaterdag zit dat er echter niet in waardoor we een mix van zon, wolken en mist houden.

Vanavond en vannacht zien we een wisselend weerbeeld. In het noorden is de kans op bewolking en mist vrij groot. De temperatuur zakt hier heel voorzichtig tot iets onder nul graden. In het midden en zuiden van het land wisselen opklaringen en mist elkaar af. In deze regio's gaat het op de meeste plaatsen enkele graden vriezen. Op een enkele plaats is zelfs een temperatuur van 5 graden onder nul mogelijk.

Morgen trekt een gebied met wolkenvelden via het westen ons land binnen. De grootste kans op zon maken de oostelijke provincies. Daarvoor moet eventuele mist uiteraard wel opgelost zijn. In het westen krijgt de zon het erg moeilijk. Het is een kille dag met maximumtemperaturen rond 2 à 3 graden.

De afgelopen dagen leek koudere lucht uit Rusland af te komen op onze omgeving. De nieuwste computerberekeningen laten zien dat de kou ten oosten van ons blijft, een ontwikkeling die we al een aantal keren eerder hebben gezien dit seizoen. Depressies komen na het weekeinde onze kant op zodat we weer eens wat neerslag krijgen.